Coronaforbehold: Dette skal du være opmærksom på

Begravelse

Alle fortjener en smuk og mindeværdig afsked

begravelse

Begravelsesmulighederne med Abildskov Begravelse

Hos Abildskov Begravelse tilbyder vi fire forskellige løsninger. Du kan læse mere om de enkelte løsninger herunder. Jeg har et godt samarbejde med flere blomsterbutikker, der bl.a. kan levere en flot buket eller udsmykning til en bisættelse eller begravelse i Gentofte, Vangede, Lyngby, Gladsaxe, Søborg eller omegn.

Bisættelse

Bisættelse er den mest populære begravelsesform i Danmark.
Når du benytter Abildskov Begravelse til at hjælpe dig i den svære tid, tager vi os af alle de praktiske aftaler. Det vi skal gøre sammen er blot at vælge kiste og urne – så klarer jeg som bedemand resten.

Begravelse

Begravelse er en værdig måde at komme herfra på, som stadig mange vælger. Når I benytter os til at hjælpe jer i den svære tid, tager vi os af alle de praktiske aftaler og sørger for, at I har plads til at bearbejde tabet af en af jeres nære.

Vi udfører hjemmebesøg så samtalen kan foregå i dine vante omgivelser. Tryghed og ro er omdrejningspunktet for ethvert hjemmebesøg, så klarer vi det praktiske.
Vi hører hjemme i København, Nordsjælland og Roskilde, og vi hjælper gerne med planlægningen.

Uden ceremoni

En begravelse uden ceremoni afholdes uden højtidelighed. I stedet lægges afdøde i kisten og køres direkte med rustvognen til krematorium til nedsættelse i gravsted.

Askespredning

Askespredningen foregår over åbent vand. Det vil sige over havet eller over fjord. Det er ikke tilladt at sprede asken over en sø eller sænke urner med aske i havet. Hver onsdag har vi askespredning over Øresund eller Roskilde fjord, så der er altid en ugentlig mulighed for at få foretaget en askespredning.

Praktiske informationer

Hvad koster en begravelse så? Vi tilbyder flere forskellige begravelsesmuligheder, og vores pakkeløsninger er tilpasset de fleste behov. Læs mere om vores priser her.

Dertil findes en række praktiske informationer, der er værd at forholde sig til, som du kan læse mere om her.

Har du yderlige spørgsmål, er du også mere end velkommen til at kontakte os.

praktiske informationer

Hvordan foregår en begravelse eller bisættelse?

Man hører ofte ordet “begravelse” som betegnelse for både en begravelse og en bisættelse. Der er dog markant forskel på de to. 

Ved en begravelse efterlades den afdøde i kisten, og bliver derefter nedsænket i jorden ved sit gravsted efter ceremonien. Fadervor gives, og der synges typisk en salme, som markerer at ceremonien er slut.

Den mest populære form for begravelse i dagens Danmark er derimod bisættelse. Her bliver kisten og afdøde kørt til krematoriet efter ceremonien, for at brændes, og afdødes aske hældes i en urne. Efterfølgende vil urnen typisk nedsættes i et gravsted, mens andre vælger at sprede asken over havet f.eks.

Selve ceremonien er i begge tilfælde meget ens. Eneste forskel er i ceremoniens slutning, hvor en begravelse afsluttes med at kisten bæres til gravstedet og nedsænkes i jorden, mens en bisættelse afsluttes med at kisten bæres til rustvognen, og køres til krematoriet.

Ceremonien

Ceremonien indledes ved at organisten spiller et stykke musik, inden første salme synges og præsten herefter hilser forsamlingen velkommen.

Præsten afholder så en bøn, og der læses typisk en Bibeltekst, efterfulgt af næste salme. Præsten vil derefter holde en tale, mens der også vil være mulighed for at pårørende kan holde en tale til minde om afdøde. 

Når alle taler er afholdt, vil der igen synges en salme inden kisten bæres til gravstedet eller rustvognen. I begge tilfælde vil kisten blive jordpåkastet sammen med ordene “af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”. Til slut bedes fadervor.

Som nævnt vil en klassisk begravelse slutte her, mens en bisættelse endnu ikke er afsluttet før urnen kommer tilbage fra krematoriet. Dette tager typisk 8-14 dage. Når urnen returneres vil de pårørende beslutte om urnen skal nedsættes i jorden, eller om asken skal spredes.

Vil du gerne tale sammen?

Abildskov Begravelse tilstræber at yde de efterladte den bedst mulige rådgivning i trygge rammer. Jeg tilbyder derfor personligt besøg eller online møde – Sammen finder vi en løsning der passer til din families behov.

Vi dækker Nordsjælland

bestil møde

er stolt samarbejdspartner med: